Tyyli:Ale
Hiiva: Kuivahiiva Fermentis Safale 04
Maltaat:
VikingMalt:
Pilsner 5,00kg
Munich 4.00kg
Humalat:
60min: EastKent Golding 42g
30min: EastKent Golding 40g
10min: Cascade 40g
kirkasteeksi: Irish mossia 1 teelusikallinen 10mi ennen keiton lopetusta
Mäskäys: Infuusiomäskäys(sokeroitumistauko+ulosmäskäys
Sokeroitumistauko: 60 min
18 litraa 77 asteista vettä > mäskin lämpötila 66 astetta . 60 min, mäskin sekoitus n 15 min välein
Ulosmäskäys: 15 min
Lisätään 10 litraa kiehuvaa vettä> mäskin lämpö 75 astetta .
Huuhtelu:
10 litraa 75 asteista vettä.. jatkuva huuhtelu vierteen laskun lopuksi..
Vierrettä keittoon 29 litraa> keiton jälkeen 27 litraa vierrettä jonka OG 1.057 lisäsin 3 litraa vettä jolloin OGksi tuli 1.050
hiiva sai turvota lasillisessa viileää vettä.
Vierteen jäähdytys kuparikierukasta tehdyllä uppojäähdyttimellä n 20 asteeseen.
hiivaus
seuraavana päivänä alkoi pulputus.. pääkäymisen loputtua siirsin oluen sekundääriastiaan selkenemään. tästä reilun viikon kuluttua pullotus. (pulloihin hiilihapotus lisäsokerilla 0,3 pulloon puoli teelusikallista ja 1/2 litran pulloon teelusikallinen.
FG: 1.011
106x(1.050-1.011)+jälkikäymissokerin tuottama alkoholi= paino% 4,4
4,4p%x1,26= 5,54 tilavuus%
kun olut valmistui olin varsin tyytyväinen. kylmälaukkumäskäin osottautui kelpo peliksi. olut oli maultaan tyypillinen ale jossa Cascade humalan tuottamat sitrusmaiset maut tuntuivat kielellä...
ei mitään elämää suurempaa, mutta kelvollista.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti