Siitä hetkestä kun mäskäimeni tein on mieltä vaivannut tunne puolitiehen jääneestä projektista.
Mäskäys onnistui kuten asiaan kuuluu, mutta keskeneräinenhän semmoinen pytty on jossa on pata, lämmitin ja eristeet, mutta pintamateriaali puuttuu.
Aluksi suunnittelin tekeväni muovipinnoitetusta pellistä vaipan, mutta asia jäi onneksi hautumaan.
Taannoin kävin panimovierailulla ja siellä museossa katselin vanhoja mäskäipyttyjä. Niissä ulkovuoraus oli puuta... Siitä se idea sitten syntyi.
Minun käsipelillä liikuteltavaan pikkupyttyyn ei kannattanut laittaa tuuman ponttilankkua... Tyydyin 16mm sisäverhouspaneliin. Materiaaleihin upposi reipas kymppi. Itse työ tuli tehdyksi parissa tunnissa.
Hyödyt:
-Pytty ei enään sairasta silmää keskeneräisyydellään
-Puuvaippa suojaa pytyn eristeitä
-Vaippa parantaa eristävyyttä. Mäskäimen lämmöt pysyvät tasaisemmin hallinassa
Laitteisto testattiin muutaman aateveljen kanssa vietetyssä oluentekokimpassa.
Teimme 60 litran annoksen vierrettä. Tuotos jaettiin kristillisesti tasan ja jokainen sitten tekee omasta vierreosuudestaan omanlaisensa olusen. Oluita vertaillaan joskus tulevan elokuun aikaan. Veljellisessä hengessä, tottakai.
Mäskäin pelitti hienosti. Se mitä olusta suunnitellessa tavoiteltiin toteutui lähes laskennallisten tavoitteiden mukaisesti.
Oheisen reseptin mukaisesti mentiin.
KIMPPA MO 04-16
Recipe Kimppa MO 04-16 Style Generic Ale
Brewer Batch 60.00 L
All Grain
Recipe Characteristics
Recipe Gravity 1.054 OG Estimated FG 1.014 FG
Recipe Bitterness 27 IBU Alcohol by Volume 5.3%
Recipe Color 10° SRM Alcohol by Weight 4.1%
Ingredients
Quantity Grain Type Use
0.50 kg Halcyon Pale Ale Grain Mashed
1.00 kg Viikkarin pale ale Grain Mashed
0.25 kg CaraMunich Grain Mashed
12.00 kg Maris Otter Malt Grain Mashed
Quantity Hop Type Time
30.00 g Pacific Gem Pellet 60 minutes
30.00 g Waiti-iti Pellet 30 minutes
10.00 g Pacific Gem Pellet 30 minutes
30.00 g Waiti-iti Pellet 10 minutes
Quantity Misc Notes
Recipe Notes
sokeroitumistauko 35litraa 72C>65C 60 min
ulosmäskäys 27 litraa 90C> 75C 15 min
jatkuva huuhtelu ~70C 21 litraa
Vierteen keitto 80 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti