Tottapuhuen meni KonMari hommiksi. Kertynyt kaikenlaisia pussinpohjia ja nuuka kun olen. Roskiin en vie. Panen olusiksi. Ettei aivan alta lipan menisi hain säkillisen Maris Otteria. Muuten raaka-aineet olivatkin nurkkiin jääneitä jämiä.
Ainakin 2 vuotta varastoon unohtunutta Viikkarin Pale-Alea (rouhimatonta)
Pakastimessa aikaansa tappaneita humalia. Hiiva sentään keväällä ostettua Fermentiksen US05. (jääkaapista).
![]() |
Simpsons Maltin Maris Otteria |
Mäskäimeen mittasin 35 litraa 75 asteista vettä ja maltaat heivasin sekaan... hetken sai maltaat vettyä, sitten pumppu päälle ja neste kierrätykseen... Mäskäyslämpötila asettui 64 asteeseen kuten oli tarkoistuskin. .. Sokeroitumistaukoa pidin noin 60min. tämän jälkeen lisäsin 24 litraa liki kiehuvaa vettä. Ulosmäskyslämmöt asettui 73 asteeseen. 15 min jälkeen aloitin vierteen laskun keittopataan. Panin pumpun liruttaan pikkuhiljaa ja sainkin sillä aikaa piipahdettua Wanhassa Tapissa lounaalla.
Söin pikaisesti ja ehdinkin hyvissä ajoissa paikalle. Aloitin laskemaan huuhteluvettä mäskin sekaan (n 22 litraa 70 asteista).
Lounaalta tultuani tarkistin että keittopadan vastukset olivat vierteen peitossa. Käynnistin samantien lämmityksen.
keitto meni suht normaalisti. Itseasiassa paremminkin mitä oletin. Ominaispaino arvot olivat mittausten mukaan oikein hyvällä tasolla. Tämä kieli, että mäskäys meni suht koht putkoseen..
Tavoitteena oli 60 litraa OG arvoon 1.050. tuli 61 litraa OG 1.053.
Humaloinnissa
Katkerot:
Target ja Centennial
Aromit ja Flavorit
Ekuanot, East Kent Golding ja Cascade
Määrät meni sen mukaan mitä pussipohjilta löytyi.
Laskennalliset IBUt 49.. Saas nähdä..
Jäähdytin kuparikierukalla satsin n 19 asteeseen ja kauhoin tuotoksen käymispönttöön. Hiivauksen tein luottohiivallani. Fermentiksen US05 on osottautunut minulle itselleni mieluisaksi. Varma, Hyviä makuja antava ja aikalailla temppuilematon hiiva.
Pönttö jääkaappiin ja kontrolleritermari 16 asteeseen.
Nyt vain odotusta viikon verran. sen jälkeen siirrän oluen sekundääriastiaan ja joskus tulevaisuudessa astiointiin.
Olune sai nimekseen Seko ASB (American Special Bitter) Reseptiikka maltaiden osalta minun Kelpo ESBstä kopioitu, mutta humaloinnissa päsmäröi jenkit. Siksi siis ASB ;)
![]() |
Sekopano |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti